top of page

Hart voor windekindjes

Wij hebben natuurlijk een hart voor alle hondenrassen, maar de windhond heeft bij ons – én zeker bij mij (Véronique) een speciaal plaatsje in mijn (ons) hart.

Mijn eerste galgo, Zazou, adopteerde ik zo’n 16 jaar geleden. Er was onmiddellijk een onvermijdelijke klik. In het begin een beetje verlegen, maar naderhand vriendinnetje van iedereen die we tegenkwamen. 11 jaar geleden hebben we die helaas moeten laten inslapen. Een 2-tal weken voor ons huwelijksfeest. Die datum vergeet je dus nooit!

In die 11 jaar zijn er natuurlijk andere honden ons leven binnengewandeld – en die zijn er – gelukkig nog! Maar in mijn achterhoofd speelde de gedachte “Ooit adopteer ik nog een galgo”.

En die gedachte werd werkelijkheid! Verleden jaar, puur toevallig, keek ik op de FB-pagina van GINN en zag een puppy galgo. Ik toonde die aan mijn echtgenoot, en die zei me onmiddellijk “OK, is goed”.

Dat moest hij me niet 2x zeggen.

En toen kwam Dali in ons en bij onze bestaande roedel. Liefde, liefde, liefde!

Ik vond de organisatie van GINN goed georganiseerd, serieus, betrouwbaar.

Hoe kon ik die toffe organisatie steunen en mensen met een galgo ook nog eens blij maken?

Ons vakantiehuis, Chalet Manjefiek, heeft een tuin met een omheining van 1m80 hoog, wat dus uitstekend is als je een galgo hebt nietwaar? Dus waarom dit niet aanbieden aan galgo-eigenaars zodat zij ook – samen met hun hond(en) een aangenaam verblijf kunnen hebben zonder de angst dat hun windekind kan ontsnappen uit de tuin.

Ik stelde GINN voor om, telkens een GINN-lid een verblijf reserveert, chalet Manjefiek 10€ doneert aan de organisatie.


Wij blij, gasten blij en GINN blij toch?


Dus, wens je een tof verblijf te hebben in een rustige omgeving met veel wandelmogelijkheden – reserveer dan en je steunt tegelijktijdig GINN als je GINN-lid bent. Ben je geen GINN-lid: jullie en jullie windekindjes zijn uiteraard ook zeer welkom!17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page